All-on-4, All-on-6

All-on-4, All-on-6

Implantológia mesterfokon: All-on-4™

Az All-on-4™ implantáció fix megoldást nyújt akár régóta fennálló teljes fogatlanság esetén is. Ez a technológiai hosszú távú, biztonságos és végleges megoldást tesz lehetővé az erős és biztos elhorgonyzás révén, ezáltal természetesebb mosolyt adva.

Mint ahogy a nevében is benne van, csupán 4-6 implantátumra van szükség, ezáltal csökken a kezelési idő. Ezen a 4-6 implantátumon rögzül majd a 12 tagú fix fogsor. Mivel az implantátumokat speciális szögben helyezik fel, így elkerülhető a hosszabb gyógyulási idővel járó csontpótlás.

 Implantológia mesterfokon: All-on-4™

Az implantáció menete

A műtétet minden esetben megelőzi egy fogorvosi konzultáció, és egészségügyi állapotfelmérés.

Ahhoz, hogy a műtétet pontosan meg tudjuk tervezni szükség lesz CBCT felvételre, amelyből felmérjük a csontállományt, annak sűrűségét, illetve megtervezzük az implantátumok pontos pozícióját.
Az implantátumok beültetése után néhány napon belül átadásra kerül a fixen rögzülő ideiglenes fogsor, ezzel elkerülve a fogatlansággal járó kellemetlenségeket.
Ezek a fogak mind esztétikailag, mind funkciójukban nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, így azokat már akár a műtét után is használhatja étkezéshez.

4-6 hónap csontosodási időszak után a fogorvos felhelyezi a végleges hidat, mely lehet rögzített és kivehető is. Az étkezések újra örömet okozhatnak, biztonsággal rághat, és újra élvezheti az ételek ízét. Nem utolsósorban ugyanazt az életvitelt folytathatja, mint a természetes fogakkal rendelkezők.

Jelenkezzen kezelésre

Jelentkezzen All-on-4, All-on-6 implantációra

Implantáció

Implantáció

Bizony sajnos nem ritka a rendszeres és megfelelő ápolás ellenére sem, hogy végleg elveszítjük a fogunkat. Ez azonban komoly lelki-, esztétikai- és bizonyos esetekben fizikai problémát képes okozni!

Amellett, hogy hiányos fogsorral nem szívesen mosolygunk (ezáltal csorbát szenved az önbizalmunk, a megjelenésünk) a rágófunkció sem marad 100%-os!

Az azonnali implantáció manapság már valóban fájdalom- és kockázatmentes rutinbeavatkozásnak minősül, és csupán minimális gyógyulási időre van szükség! A beavatkozást minden esetben teljes körű vizsgálatok előzik meg, mely során orvosaink nem csupán komplex kórképet kapnak a páciens állapotáról- de velük maximálisan együttműködve, közösen határozzák meg a leginkább megfelelő implantátum fajtáját, színét, a kezelés menetét!

Az implantációval történő fogpótlás esetén a hiányzó fognak minden anatómiai elemét pótoljuk, vagyis nem csak a szájüreg felöli részét, hanem a gyökéri részét is. Az implantációs fogpótláskor olyan fogművet helyezünk a szájba, amely minden funkciójában helyettesíteni képes a hiányzó fogat/fogakat!

Az implantátum egy a testbe ültetett mesterséges pótlás, amelynek meg kell felelnie a biológiai-, és mechanikai elvárásoknak. Biokompatibilis anyagból készül, amelyet a szervezet károsodás nélkül elvisel, illetve olyan mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, amely képes elviselni a rágással keletkező terhelést.

Attól függően, hogy milyen mértékű a fogveszteség, az implantátumok alkalmasak akár önállóan helyettesíteni a hiányzó fogat, akár nagyobb, vagy teljes foghiány esetén a rögzített, vagy kivehető fogművek pilléreként szolgálhatnak.

Amennyiben Ön készen áll arra, hogy az Oral Care csapata segítségével egy életre megszabaduljon a foghiány okozta problémáktól, keressen minket bizalommal!