A rendelőnkben nem kell félni a vírusoktól!

Pácienseink és saját egészségünket is óvjuk!

Rendelőnkben megtalálható az Airdog X8 Plazma légtisztító berendezés, amely a kezelések során folyamatosan szűri a levegőt a vírusoktól, baktériumoktól! 

A fogorvosi kezelések során a fogászati személyzet és a betegek könnyen érintkezhetnek a beteg szájából származó aeroszolokkal. A szájüregben több mint 350 féle fertőző mikroorganizmus – köztük baktériumok, vírusok – található. A fogorvosi kezelések, például a szájüreghez való hozzáférés, fogkő-eltávolítás, a fogak preparálása, a nagysebességű fúrás során nagy mennyiségű vízpára és aeroszolok kerülnek, illetve maradnak órákig a levegőben, ami számottevő veszélyeket hordoz magában a fogorvosok és a betegek egészsége, és különösen az idősebbek, a gyerekek és a gyengébb immunitással rendelkező személyek tekintetében.

Aeroszolok hatékony eltávolítása.
A nagynyomású plazmatechnológia sterilizációs hatékonysága 6–8-szoros mértékben meghaladja a hagyományos elektrosztatikus elvű sterilizálás hatékonyságát.

A nagynyomású elektrosztatikus légtisztítási technológia akár 14,6 nanométer méretű szemcsék és aeroszolok elnyelésére képes. A 20–40 ezer voltos elektromos mező hatékonyan képes semlegesíteni a baktériumokat és vírusokat. Laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy a H3N2 influenzavírus esetében az 1 órán belül elpusztított vírusok aránya 99,97%, míg ugyanez a Staphylococcus albicans esetében 99,9% feletti.

Óvjuk saját és pácienseink egészségét!

A szájüregi diagnózis és kezelés során, fogkő-eltávolításkor, a preparáció során és a fogak fúrásakor nagy mennyiségben képződik vízpára és aeroszol, amely még órákig a levegőben marad!
Mindenkinek több, mint 350 fajta baktérium található a szájában, ráadásul a biológiai eredetű aeroszoloknak való hosszú távú kitettség fertőzéseket okoz!