Miért is van szükségünk dentálhigéniai tanácsadásra?

A dentálhigéniai tanácsadást az OralCare klinikáján szakképzett dentálhigiénikus végzi. Miben tud Önnek segíteni ?

A dentálhigiénikus feladata a fogak és a szájüreg egészségének megörzéséhez szükséges egyéni tanácsadás, megfelelő tisztítási technika oktatása, speciális tisztítási technikák alkalmazása mint: ultrahangos fogkőeltávolítás, polírozás, homokfúvás. 

Tanácsadás : 

A dentálhigiénikus olyan személyreszabott tanácsokkal tud ellátni, melyekkel a fogak egészséges állapotát lehet fenntartani. Azért minden esetben egyedi, mert a fogak helyzete (pl.:torlódott fogsor) nagyban befolyásolja azok tisztíthatóságát. Ilyenkor olyan technikákat, eszközöket tud mutatni, amik alkalmazása mellett nagy mértékben csökkenthetjük a szuvasodást, gyulladásos elváltozásokat, fogkövet. Egyik legfontosabb feladata a kismamák tanácsadása, hiszen a terheségi gingivitis a nők 60-75 %-nál előfordul, kellemetlenné téve a mindennapokat. Hasznos tanácsokkal látja el őket a mindennapokra, hogy miként kerülhetik el ezt a fájdalmas elváltozást, és menthetik meg a fogaik állapotát. 

 

Tisztítás: 

Fogainkon a napi tisztíás mellett megjelenhet lerakódás, elszíneződés, fogkő. A fogkő nem más, mint elmeszesedett lepedék. Elsősorban azokon a területeken vehetjük észre, ahol nehezebben tudjuk tisztítani a fogainkat. A fogkőeltávolítás alkalmával a higiénikus, egy ultrahangos készülékkel eltávolítja a fogkövet, elszíneződést, és a fog felszínét felpolírozza. A polírozás alkalmával használt eszköz, és polírozó paszta segítségével akár egy árnyalattal fehérebb is lehet a kezelés után a fog. 

A dentálhigiénikus tanácsadói feladatai részletesen:

  • Személyes kapcsolattartás a páciensekkel.
  • Speciális szájápolási eszközök megismertetése.
  • Szájhigiénés tanácsok, instrukciók, motiválás.
  • Táplálkozási tanácsadás szájhigiéniai szempontból.
  • Tanácsadás az ideális szájhigiéné személyre szóló kialakításához.
  • Tájékoztatás a rendszeres fogorvosi ellenőrzés jelentőségéről.
  • Tanácsok a kivehető fogpótlások használatával, tisztításával, ki- és behelyezésével kapcsolatban.

Dentálhigiénés ellenőrzés évente - félévente ajánlott. 

Bejelentkezés: időpontfoglalás

 

Dentálhigiénikus kollégánk: 

Szabó Melinda 

Fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Sazbó Melinda fogászati asszisztens, Dentálhigiénikus