Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat

Fogkőeltávolítás, fogfehérítés

Mindannyiunk kisugárzása belülről fakad! Komoly tanulmányok, felmérések bizonyítják, hogy az első benyomást elsősorban a mosolyunk határozza meg, tehát egy szép, egészséges mosoly kiemelkedő jelentőséggel bír.

Ezért fontos, hogy ez a mosoly ápolt, egészségtől fénylő legyen, és magabiztosságot sugározzon!

A rendszeres szájhigiéniás kezelés tehát amellett, hogy segít megszabadulni a fogkőképződés okozta komoly problémáktól (melyek szélsőséges esetben akár fogaink elvesztéséhez is vezethetnek), nagyban hozzájárul pozitív énképünk kialakulásához, megőrzéséhez.

A dentálhigiéniai kezelést minden esetben fogkőeltávolítással kezdjük.

Fogkőeltávolítás, fogfehérítés

Miért fontos a rendszeres fogkőeltávolítás?

A fogkő kialakulása egy természetes folyamat eredménye, viszont ha nem távolítják el rendszeres időközönként, akkor az később esztétikai és egészségügyi kockázatot is jelenthet. Kezdetben megjelenő tünetek, az ínygyulladás, rossz lehelet, fogszuvasodás, majd a fogágy megbetegedése, amely a fogak elvesztéséhez is vezethet.

Megfelelő szájhigiéniával, rendszeres, napi kétszeri fogmosással, fogselyem használatával csökkenthető a kialakulása. Egyénenként azonban eltérő, hogy milyen mértékű a fogkőképződés, ezért a rendszeres fogkőeltávolításnak köszönhetően lecsökkenthetjük a fogkő által okozott betegségek kialalkulásának esélyét.

A fogakon lévő ételmaradékok és lepedék nagy része eltávolítható, de nem teljes mértékben. Ez a lepedék idővel felhalmozódik, majd baktériumok, és mészkristályok rakódnak le rajta. Ezt már dentális plakknak nevezzük, ami még néhány napig fogmosással eltávolítható, majd a plakk olyan mértékben megszilárdul, amit már nem lehet otthoni körülmények mellett eltávolítani, mindenképpen rendelői dentálhigiénés kezelés szükséges. A fogkő tehát nem más, mint elmeszesedett dentális plakk.

Fontos tudni, hogy fogkő nemcsak a fogak szemmel látható részén, hanem a fogak közötti részeken, és az íny alatt is megjelenhetnek. Az íny alatt található fogkő eltávolítása különösen fontos az ínygyulladás, fogínysorvadás és a fogágybetegség megelőzése érdekében.

Milyen gyakran szükséges a fogkőeltávolítás?

Milyen gyakran szükséges a fogkőeltávolítás?

A fogkő képződésének üteme, valamint annak mennyisége teljesen egyénfüggő, elsősorban az étkezési és szájápolási szokások, életmód, valamint a genetikai adottságok befolyásolják a folyamatot. Általában évente kétszer javasolt a dentálhigiéniai kezelés, de vannak olyan esetek, amelyek során gyakoribb látogatásra is szükség lehet a fogai egészségének megőrzése érdekében.

Mit foglal magába a szájhigiénés kezelés?

A dentálhigiénikus kollégáink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a kezelés során bizalom alakuljon ki köztük és a páciens között, maximális odafigyeléssel és precizitással végzik a kezelést, hogy elégedetten távozhasson a páciens.

Professzionális dentálhigiéniai kezelésünk az alábbi szolgáltatásokat foglalja magában:

  • Dentálhigiénés konzultáció
  • Fájdalommentes ultrahangos fogkőeltávolítás a teljes fogsorra
  • Gumiharangokkal, pasztával és kefével fogpolírozás
  • Személyre szabott dentálhigiéniai és szájápolási tanácsadás
Mit foglal magába a szájhigiénés kezelés?

Tegyen egy szebb mosolyért!

Jelentkezzen esztétikai kezelésre!

Fogfehérítés

A fogak színe egyénenként eltérő, nem mindenkinek tökéletesen fehérek a fogai, még egészséges, tiszta állapotban sem. Ennek genetikai okai vannak. A fogak színét azok az összetevők határozzák meg, amelyek a fogzománcban, illetve az alatta található foganyagban helyezkednek el.

Emellett számos külső hatás állhat a fogelszíneződés hátterében.

Az életkor előrehaladtával a fogszövetek vastagsága csökken, láthatóbbá válik a zománc alatt található sárga színű dentin. A színes ételek, italok (cékla, kávé) fogyasztása, a dohányzás mind hozzájárulnak fogaink elszíneződéséhez. A fogakra rakódó lepedék is idővel elszínezi a fogakat. Sokan nem tudják, de a rendszeres szájápolással is elszínezhetjük fogainkat. A klórhexidin tartalmú szájvizek gyakori használata is okozhatja a fogak foltos elszíneződését.

Ezeken szerencsére már különböző fehérítő kezelésekkel segíthetünk. A mai modern fogfehérítő eljárásokkal a kezelés biztonságos és fájdalommentes, az eredmény pedig tartós és látványos.

Lehetőség van otthoni és rendelői fogfehérítésre is!

Fogfehérítés
Otthoni fogfehérítés

Otthoni fogfehérítés

A fehérítést otthon végzi majd a páciens, egymás után több alkalommal, a kívánt hatás eléréséig. 

Ebben az esetben először a rendelőben egy lenyomatot veszünk a fogsorról, ami alapján elkészül egy sín, amibe a fehérítő anyagot kell tölteni. Ez a sín vékony, lágy műanyagból készül, így éjszaka, alvás közben is kényelmesen viselhető.

Rendelői fogfehérítés

A rendelői fogfehérítés gyorsabb, csupán egy alkalom szükséges a kívánt hatás eléréséhez.

A fogfehérítés során a fogak színét kémiai úton változtatjuk meg.

Fogfehérítés menete

A fogfehérítés előtt szükséges elvégezni a fogkőtisztítást, illetve a szuvas fogak tömését.

A fogfehérítés megkezdése előtt fényképet készítünk a páciens fogairól, illetve a fogszínkulccsal megállapítjuk a kiindulási színt. Egy speciális fogínyvédőt helyezünk az ínyre, majd a fogakra felvitt fogfehérítő készítményt egy speciális lámpával megvilágítjuk, ezáltal beindítva a fehérítés kémiai folyamatát. A kezelés körülbelül másfél órát vesz igénybe.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Az Oral Care Hungary Klinika nemzetközi viszonylatban is élen jár a modern szájhigiéniás kezelések területén. Nagy figyelmet fordítunk a fogak védelmére, kizárólag olyan anyagokkal dolgozunk, amely megfelel az Európai Uniós szabályoknak. Ismerje meg munkatársainkat, és látogasson el hozzánk személyesen is!

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal, örömmel állunk rendelkezésére!