Fogmegtartó kezelések

Fogmegtartó kezelések

 Az Oral Care Klinika orvosai minden esetben törekednek arra, hogy pácienseink minél tovább megőrizhessék saját fogaikat!

Fogmegtartó kezelések

Fogszuvasodás esetén a fogszínnel megegyező kompozit töméseket használunk, melyek árnyalatnyi eltérést sem mutatnak a páciens saját fogszínétől! Így, legyen szó akár a frontfogakon keletkezett szuvasodásról is- Ön biztos lehet abban, hogy a tömőanyag tökéletes harmóniában lesz a fogfelszínnel, és a korrekció valóban bárki számára észrevétlen marad!

Miért szuvasodik a fogunk?

A fogszuvasodás kialakulása egy többtényezős folyamat, melyben szerepet játszanak a szájban lévő baktériumok, illetve bizonyos táplálékok. Emellett fontos tényező a kor, a nem, a nyál összetétele, genetikai tényezők, földrajzi elhelyezkedés.

A fogszuvasodás időben előrehaladó folyamat. Kialakulása a teljesen megtisztított fogon kezdődik plakk képződéssel. A plakk a fogak, fogpótlások felszínén összegyűlő, azok felszínéhez erősen tapadó baktériumok összessége, amely csak mechanikai tisztítással, dörzsöléssel távolítható el.

Meghatározó a fog helye a fogsorban (minél hátrébb áll egy fog, annál inkább hajlamos fogszuvasodásra), a fog koronájának anatómiai adottságai, a fog áttörésének időpontja.

Fogmegtartó kezelések

Óvja meg fogait!

 Jelentkezzen fogmegtartó kezeléseink egyikére!

Gyökérkezelés

Gyökérkezelés

Amennyiben egy baleset, vagy mélyebb szuvasodás gyökérkezeléshez vezetne, abban az esetben is biztosítjuk a fájdalommentes ellátást, és minden esetben igyekszünk elkerülni a sérült, problémás fog eltávolítását, hogy Ön minél tovább megtarthassa saját fogait!