Szedáció

Szedáció

A Fogászati Kezelés, Mint Pihentető Élmény?

Sok esetben azért hanyagoljunk el a fogorvosi kezeléseket, mert félünk a ránk váró stressztől, fájdalomtól, a kiszolgáltatottság érzésétől. A szorongás oka általában negatív élményeinkre vezethető vissza, és képes egy életen át elkísérni, sőt, akár gyermekeinknek is továbbadhatjuk.

Az Oral Care Hungary igyekszik minden kezelést fájdalommentesen végezni, és oldani a páciensek félelmeit, azonban sokszor előfordul, hogy a páciens szorongása olyan erős, hogy nem elég az adott terület érzéstelenítése, szükség van a feszültség egyéb oldására. A rendelőnkben biztosított a szedációban végzett kezelés.

A Fogászati Kezelés, Mint Pihentető Élmény?
Mi az a szedáció?

Mi az a szedáció?

A szedáció során a tudatállapot enyhén befolyásolt, az alapvető reflexek (légzési, garat, keringési) megmaradnak, miközben képesek vagyunk az utasítások megértésére és végrehajtására, így a fogorvosi munka is könnyen elvégezhető.

A szedáció célja, hogy az esetleges szorongásokat csökkentse, ezáltal megelőzhető a fájdalom és kellemetlen élmény.

A szedálás folyamata

A szedáció előtt aneszteziológiai vizsgálatot végzünk, elkérjük a korábbi leleteit, vérvizsgálat eredményét. A kezelés előtt és közben a szedációt végző altatóorvos folyamatosan figyelemmel kíséri a páciens vérnyomását és véroxigén szintjét. A rendelőnkben az intravénás szedálást alkalmazzuk a hatékony szorongás oldására. A műtét megkezdése előtt vénát biztosítunk egy kanül segítségével, az ehhez csatlakozó infúziós pumpa segítségével különböző nyugtató, fájdalomcsillapító hatású gyógyszereket adagolunk a kívánt hatás eléréséig.

A szedálást követő fél órában még a rendelőben szükséges a páciens megfigyelése, majd ezt követően egy kísérővel távozhat. 

Mely esetekben alkalmazzuk leggyakrabban a szedációt:

  • implantológiai műtéteknél
  • egyéb hosszan tartó szájsebészeti műtéteknél